Suun terveys - portti terveyteen ja hyvinvointiinLaajuus (3 op)
Tunnus: XX00FC06
Laajuus
3 op
Opetuskieli
- suomi
Vastuuhenkilö
- Hannele Tiira
Osaamistavoitteet
Opiskelija
-osaa tunnistaa suun infektiivisiä sairauksia
-tulkitsee suun sairauksien ja yleisterveyden vastavuoroisen yhteyden
-hallitsee suun omahoidon eri menetelmät
-tuntee ravintotekijöiden vaikutuksen suun terveydelle
Sisältö
Suun infektiiviset sairaudet: karies, kiinnityskudossairaudet, limakalvomuutokset
Suun terveydentilan ja yleisterveyden välinen yhteys
Suun omahoidon menetelmät
Ravinto ja suun terveys
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty/hylätty:
Opiskelijat
-tunnistavat suun infektiiviset sairaudet
-ymmärtävät suun terveydentilan merkityksen yleisterveyden kannalta
-osaavat edistää suun terveyttä erilaisin omahoidon menetelmin
-ymmärtävät ravinnon merkityksen suun terveydelle
Ilmoittautumisaika
20.11.2023 - 17.01.2024
Ajoitus
26.01.2024 - 12.04.2024
Opintopistemäärä
3 op
Virtuaaliosuus
3 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Kuntoutus ja tutkiminen
Toimipiste
Myllypurontie 1
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 25
Opettaja
- Hannele Tiira
Vastuuopettaja
Hannele Tiira
Tavoitteet
Opiskelija
-osaa tunnistaa suun infektiivisiä sairauksia
-tulkitsee suun sairauksien ja yleisterveyden vastavuoroisen yhteyden
-hallitsee suun omahoidon eri menetelmät
-tuntee ravintotekijöiden vaikutuksen suun terveydelle
Sisältö
Suun infektiiviset sairaudet: karies, kiinnityskudossairaudet, limakalvomuutokset
Suun terveydentilan ja yleisterveyden välinen yhteys
Suun omahoidon menetelmät
Ravinto ja suun terveys
Aika ja paikka
Verkkokurssi Moodlessa ja Zoomissa 26.1-12.4.2024
Oppimateriaalit
Moodlen materiaali
Therapia Odontologica käsiteltävien aiheiden osalta
Muu opettajan osoittama materiaali
Opettajan laatimat tehtävät ja MATERIAALIT ovat Tekijänoikeuslain (404/61) mukaisia teoksia, joihin opettajalla on tekijänoikeus. Tehtäviä JA MATERIAALEJA ei saa käyttää muuten kuin omissa opinnoissaan. Niiden julkinen levittäminen on sallittua vain opettajan luvalla.
Opetusmenetelmät
Verkkokurssi Moodlessa ajalla 26.1-12.4.2024 sisältäen kaksi oppimistehtävää (palautukset viimeistään 9.2 ja 23.2), verkkokeskustelun (sulkeutuu 23.2) ja moodletentin (8.3). Opiskelija suorittaa kurssin annetun aikataulun mukaan itsenäisesti. Opintojaksolla kokoonnutaan Zoomissa orientaatioon 26.1 ja opintojakson läpikäyntiin 28.3. Etäkontakteihin Zoomissa on suotavaa osallistua. Tapaamiset nauhoitetaan ja viedään Moodleen, joten ne voi katsoa jälkikäteen esim. esteen sattuessa.
Opiskelija saa ohjeet Moodlen työtilaan kirjautumiseen sähköpostitse ennen opintojakson alkua.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
-
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Kaksi oppimistehtävää (palautukset viimeistään 9.2 ja 23.2), verkkokeskustelu (sulkeutuu 23.2) ja moodletentti (8.3). Tentin uusinnan ajankohdat ilmoitetaan opintojakson alussa.
Kansainvälisyys
-
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
-
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
3 op = 81 h
Kurssi sisältää kolme aihealuetta kukin noin 1 op laajuisena.
Itsenäistä työskentelyä Moodle-työtilan tehtävänantojen mukaisesti.
Sisällön jaksotus
Osa 1: Suun infektiiviset sairaudet
Osa 2: Suun terveyden vaikutus yleisterveyteen
Osa 3: Suun terveyden ylläpito
Lisätietoja opiskelijoille
Opiskelija vahvistaa paikkansa opintojaksolla olemalla läsnä opetuksen alkaessa tai muutoin opettajan kanssa etukäteen erikseen sovitulla tavalla. Jos opiskelija ei sairauden vuoksi pysty osallistumaan opetuksen alkuun, hän voi myös vahvistaa opiskelupaikkansa ilmoittamalla siitä opettajalle etukäteen.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty/hylätty:
Opiskelijat
-tunnistavat suun infektiiviset sairaudet
-ymmärtävät suun terveydentilan merkityksen yleisterveyden kannalta
-osaavat edistää suun terveyttä erilaisin omahoidon menetelmin
-ymmärtävät ravinnon merkityksen suun terveydelle
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Hyväksytty/Hylätty
Oppimistehtävien ja moodletentin (läpipääsyraja 60%) hyväksytty suoritus annetun aikataulun mukaisesti.
Aktiivinen osallistuminen verkkokeskusteluun.
Ilmoittautumisaika
28.11.2022 - 13.01.2023
Ajoitus
16.01.2023 - 11.04.2023
Opintopistemäärä
3 op
Virtuaaliosuus
3 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Kuntoutus ja tutkiminen
Toimipiste
Myllypurontie 1
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 25
Opettaja
- Hannele Tiira
Vastuuopettaja
Hannele Tiira
Tavoitteet
Opiskelija
-osaa tunnistaa suun infektiivisiä sairauksia
-tulkitsee suun sairauksien ja yleisterveyden vastavuoroisen yhteyden
-hallitsee suun omahoidon eri menetelmät
-tuntee ravintotekijöiden vaikutuksen suun terveydelle
Sisältö
Suun infektiiviset sairaudet: karies, kiinnityskudossairaudet, limakalvomuutokset
Suun terveydentilan ja yleisterveyden välinen yhteys
Suun omahoidon menetelmät
Ravinto ja suun terveys
Aika ja paikka
Verkkokurssi Moodlessa ja Zoomissa 16.1-11.4.2023
Oppimateriaalit
Moodlen materiaali
Therapia Odontologica käsiteltävien aiheiden osalta
Muu opettajan osoittama materiaali
Opettajan laatimat tehtävät ja MATERIAALIT ovat Tekijänoikeuslain (404/61) mukaisia teoksia, joihin opettajalla on tekijänoikeus. Tehtäviä JA MATERIAALEJA ei saa käyttää muuten kuin omissa opinnoissaan. Niiden julkinen levittäminen on sallittua vain opettajan luvalla.
Opetusmenetelmät
Verkkokurssi Moodlessa ajalla 16.1-11.4.2023 sisältäen kaksi oppimistehtävää (palautukset viimeistään 5.2 ja 19.2), verkkokeskustelun (sulkeutuu 26.2) ja moodletentin (3.3). Opiskelija suorittaa kurssin annetun aikataulun mukaan itsenäisesti. Opintojaksolla kokoonnutaan Zoomissa orientaatioon 20.1 ja opintojakson läpikäyntiin 20.3. Etäkontakteihin Zoomissa on suotavaa osallistua. Tapaamiset nauhoitetaan ja viedään Moodleen, joten ne voi katsoa jälkikäteen esim. esteen sattuessa.
Opiskelija saa ohjeet Moodlen työtilaan kirjautumiseen sähköpostitse ennen opintojakson alkua.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
-
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Kaksi oppimistehtävää (palautukset viimeistään 5.2 ja 19.2), verkkokeskustelu (sulkeutuu 26.2) ja moodletentti (3.3). Tentin uusinnan ajankohdat ilmoitetaan opintojakson alussa.
Kansainvälisyys
-
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
-
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
3 op = 81 h
Kurssi sisältää kolme aihealuetta kukin noin 1 op laajuisena.
Itsenäistä työskentelyä Moodle-työtilan tehtävänantojen mukaisesti.
Sisällön jaksotus
Osa 1: Suun infektiiviset sairaudet
Osa 2: Suun terveyden vaikutus yleisterveyteen
Osa 3: Suun terveyden ylläpito
Lisätietoja opiskelijoille
Opiskelija vahvistaa paikkansa opintojaksolla olemalla läsnä opetuksen alkaessa tai muutoin opettajan kanssa etukäteen erikseen sovitulla tavalla. Jos opiskelija ei sairauden vuoksi pysty osallistumaan opetuksen alkuun, hän voi myös vahvistaa opiskelupaikkansa ilmoittamalla siitä opettajalle etukäteen.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty/hylätty:
Opiskelijat
-tunnistavat suun infektiiviset sairaudet
-ymmärtävät suun terveydentilan merkityksen yleisterveyden kannalta
-osaavat edistää suun terveyttä erilaisin omahoidon menetelmin
-ymmärtävät ravinnon merkityksen suun terveydelle
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Hyväksytty/Hylätty
Oppimistehtävien ja moodletentin (läpipääsyraja 60%) hyväksytty suoritus annetun aikataulun mukaisesti.
Aktiivinen osallistuminen verkkokeskusteluun.
Ilmoittautumisaika
02.05.2022 - 05.09.2022
Ajoitus
07.09.2022 - 07.11.2022
Opintopistemäärä
3 op
Virtuaaliosuus
3 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Kuntoutus ja tutkiminen
Toimipiste
Myllypurontie 1
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 25
Opettaja
- Hannele Tiira
Vastuuopettaja
Hannele Tiira
Tavoitteet
Opiskelija
-osaa tunnistaa suun infektiivisiä sairauksia
-tulkitsee suun sairauksien ja yleisterveyden vastavuoroisen yhteyden
-hallitsee suun omahoidon eri menetelmät
-tuntee ravintotekijöiden vaikutuksen suun terveydelle
Sisältö
Suun infektiiviset sairaudet: karies, kiinnityskudossairaudet, limakalvomuutokset
Suun terveydentilan ja yleisterveyden välinen yhteys
Suun omahoidon menetelmät
Ravinto ja suun terveys
Aika ja paikka
Verkkokurssi Moodlessa ja Zoomissa syksy 2022
Oppimateriaalit
Moodlen materiaali
Therapia Odontologica käsiteltävien aiheiden osalta
Muu vastuuopettajan osoittama materiaali
Opettajan laatimat tehtävät ja MATERIAALIT ovat Tekijänoikeuslain (404/61) mukaisia teoksia, joihin opettajalla on tekijänoikeus. Tehtäviä JA MATERIAALEJA ei saa käyttää muuten kuin omissa opinnoissaan. Niiden julkinen levittäminen on sallittua vain opettajan luvalla
Opetusmenetelmät
Kurssi toteutuu verkkokurssina.
Kurssin oppimisympäristöinä Moodle ja Zoom.
Kurssilla on itsenäistä työskentelyä, verkkokeskustelua, kirjallisia tehtäviä ja Moodle-tentti.
Opiskelija saa ohjeet Moodlen työtilaan kirjautumiseen sähköpostitse ennen opintojakson alkua.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
N/A
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Moodletentti 7.10. Tentti on auki koko päivän (8-18). 1.uusinta 21.10. ja 2. uusinta 7.11.
Aloitusinfo 7.9.
Kansainvälisyys
N/A
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
N/A
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
3 op = 81 h
Kurssi sisältää kolme aihealuetta kukin noin 1 op laajuisena.
Itsenäistä työskentelyä Moodle-työtilan tehtävänantojen mukaisesti.
Sisällön jaksotus
Sisällön jaksotus:
Osa 1: Suun infektiiviset sairaudet
Osa 2: Suun terveyden vaikutus yleisterveyteen
Osa 3: Suun terveyden ylläpito
Part 1. Oral diseases
Part 2. Reciprocal connection between oral diseases and general health
Part 3. Oral health care
Lisätietoja opiskelijoille
Opiskelija vahvistaa paikkansa opintojaksototeutuksella olemalla läsnä opetuksen alkaessa tai muutoin opettajan kanssa etukäteen erikseen sovitulla tavalla. Jos opiskelija ei sairauden vuoksi pysty osallistumaan opetuksen alkuun, hän voi myös vahvistaa opiskelupaikkansa ilmoittamalla siitä opettajalle etukäteen.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty/hylätty:
Opiskelijat
-tunnistavat suun infektiiviset sairaudet
-ymmärtävät suun terveydentilan merkityksen yleisterveyden kannalta
-osaavat edistää suun terveyttä erilaisin omahoidon menetelmin
-ymmärtävät ravinnon merkityksen suun terveydelle
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Hyväksytty/Hylätty
Oppimistehtävien ja moodletentin (läpipääsyraja 60%) hyväksytty suoritus annetun aikataulun mukaisesti.
Aktiivinen osallistuminen verkkokeskusteluun.