Siirry suoraan sisältöön

Suun terveys - portti terveyteen ja hyvinvointiinLaajuus (3 op)

Tunnus: XX00FC06

Laajuus

3 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Hannele Tiira

Osaamistavoitteet

Opiskelija
-osaa tunnistaa suun infektiivisiä sairauksia
-tulkitsee suun sairauksien ja yleisterveyden vastavuoroisen yhteyden
-hallitsee suun omahoidon eri menetelmät
-tuntee ravintotekijöiden vaikutuksen suun terveydelle

Sisältö

Suun infektiiviset sairaudet: karies, kiinnityskudossairaudet, limakalvomuutokset
Suun terveydentilan ja yleisterveyden välinen yhteys
Suun omahoidon menetelmät
Ravinto ja suun terveys

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty/hylätty:

Opiskelijat
-tunnistavat suun infektiiviset sairaudet
-ymmärtävät suun terveydentilan merkityksen yleisterveyden kannalta
-osaavat edistää suun terveyttä erilaisin omahoidon menetelmin
-ymmärtävät ravinnon merkityksen suun terveydelle

Ilmoittautumisaika

20.11.2023 - 17.01.2024

Ajoitus

26.01.2024 - 12.04.2024

Opintopistemäärä

3 op

Virtuaaliosuus

3 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Kuntoutus ja tutkiminen

Toimipiste

Myllypurontie 1

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 25

Opettaja
  • Hannele Tiira
Vastuuopettaja

Hannele Tiira

Tavoitteet

Opiskelija
-osaa tunnistaa suun infektiivisiä sairauksia
-tulkitsee suun sairauksien ja yleisterveyden vastavuoroisen yhteyden
-hallitsee suun omahoidon eri menetelmät
-tuntee ravintotekijöiden vaikutuksen suun terveydelle

Sisältö

Suun infektiiviset sairaudet: karies, kiinnityskudossairaudet, limakalvomuutokset
Suun terveydentilan ja yleisterveyden välinen yhteys
Suun omahoidon menetelmät
Ravinto ja suun terveys

Aika ja paikka

Verkkokurssi Moodlessa ja Zoomissa 26.1-12.4.2024

Oppimateriaalit

Moodlen materiaali
Therapia Odontologica käsiteltävien aiheiden osalta
Muu opettajan osoittama materiaali

Opettajan laatimat tehtävät ja MATERIAALIT ovat Tekijänoikeuslain (404/61) mukaisia teoksia, joihin opettajalla on tekijänoikeus. Tehtäviä JA MATERIAALEJA ei saa käyttää muuten kuin omissa opinnoissaan. Niiden julkinen levittäminen on sallittua vain opettajan luvalla.

Opetusmenetelmät

Verkkokurssi Moodlessa ajalla 26.1-12.4.2024 sisältäen kaksi oppimistehtävää (palautukset viimeistään 9.2 ja 23.2), verkkokeskustelun (sulkeutuu 23.2) ja moodletentin (8.3). Opiskelija suorittaa kurssin annetun aikataulun mukaan itsenäisesti. Opintojaksolla kokoonnutaan Zoomissa orientaatioon 26.1 ja opintojakson läpikäyntiin 28.3. Etäkontakteihin Zoomissa on suotavaa osallistua. Tapaamiset nauhoitetaan ja viedään Moodleen, joten ne voi katsoa jälkikäteen esim. esteen sattuessa.

Opiskelija saa ohjeet Moodlen työtilaan kirjautumiseen sähköpostitse ennen opintojakson alkua.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

-

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Kaksi oppimistehtävää (palautukset viimeistään 9.2 ja 23.2), verkkokeskustelu (sulkeutuu 23.2) ja moodletentti (8.3). Tentin uusinnan ajankohdat ilmoitetaan opintojakson alussa.

Kansainvälisyys

-

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

-

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

3 op = 81 h
Kurssi sisältää kolme aihealuetta kukin noin 1 op laajuisena.
Itsenäistä työskentelyä Moodle-työtilan tehtävänantojen mukaisesti.

Sisällön jaksotus

Osa 1: Suun infektiiviset sairaudet
Osa 2: Suun terveyden vaikutus yleisterveyteen
Osa 3: Suun terveyden ylläpito

Lisätietoja opiskelijoille

Opiskelija vahvistaa paikkansa opintojaksolla olemalla läsnä opetuksen alkaessa tai muutoin opettajan kanssa etukäteen erikseen sovitulla tavalla. Jos opiskelija ei sairauden vuoksi pysty osallistumaan opetuksen alkuun, hän voi myös vahvistaa opiskelupaikkansa ilmoittamalla siitä opettajalle etukäteen.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty/hylätty:

Opiskelijat
-tunnistavat suun infektiiviset sairaudet
-ymmärtävät suun terveydentilan merkityksen yleisterveyden kannalta
-osaavat edistää suun terveyttä erilaisin omahoidon menetelmin
-ymmärtävät ravinnon merkityksen suun terveydelle

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Hyväksytty/Hylätty

Oppimistehtävien ja moodletentin (läpipääsyraja 60%) hyväksytty suoritus annetun aikataulun mukaisesti.
Aktiivinen osallistuminen verkkokeskusteluun.

Ilmoittautumisaika

28.11.2022 - 13.01.2023

Ajoitus

16.01.2023 - 11.04.2023

Opintopistemäärä

3 op

Virtuaaliosuus

3 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Kuntoutus ja tutkiminen

Toimipiste

Myllypurontie 1

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 25

Opettaja
  • Hannele Tiira
Vastuuopettaja

Hannele Tiira

Tavoitteet

Opiskelija
-osaa tunnistaa suun infektiivisiä sairauksia
-tulkitsee suun sairauksien ja yleisterveyden vastavuoroisen yhteyden
-hallitsee suun omahoidon eri menetelmät
-tuntee ravintotekijöiden vaikutuksen suun terveydelle

Sisältö

Suun infektiiviset sairaudet: karies, kiinnityskudossairaudet, limakalvomuutokset
Suun terveydentilan ja yleisterveyden välinen yhteys
Suun omahoidon menetelmät
Ravinto ja suun terveys

Aika ja paikka

Verkkokurssi Moodlessa ja Zoomissa 16.1-11.4.2023

Oppimateriaalit

Moodlen materiaali
Therapia Odontologica käsiteltävien aiheiden osalta
Muu opettajan osoittama materiaali

Opettajan laatimat tehtävät ja MATERIAALIT ovat Tekijänoikeuslain (404/61) mukaisia teoksia, joihin opettajalla on tekijänoikeus. Tehtäviä JA MATERIAALEJA ei saa käyttää muuten kuin omissa opinnoissaan. Niiden julkinen levittäminen on sallittua vain opettajan luvalla.

Opetusmenetelmät

Verkkokurssi Moodlessa ajalla 16.1-11.4.2023 sisältäen kaksi oppimistehtävää (palautukset viimeistään 5.2 ja 19.2), verkkokeskustelun (sulkeutuu 26.2) ja moodletentin (3.3). Opiskelija suorittaa kurssin annetun aikataulun mukaan itsenäisesti. Opintojaksolla kokoonnutaan Zoomissa orientaatioon 20.1 ja opintojakson läpikäyntiin 20.3. Etäkontakteihin Zoomissa on suotavaa osallistua. Tapaamiset nauhoitetaan ja viedään Moodleen, joten ne voi katsoa jälkikäteen esim. esteen sattuessa.

Opiskelija saa ohjeet Moodlen työtilaan kirjautumiseen sähköpostitse ennen opintojakson alkua.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

-

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Kaksi oppimistehtävää (palautukset viimeistään 5.2 ja 19.2), verkkokeskustelu (sulkeutuu 26.2) ja moodletentti (3.3). Tentin uusinnan ajankohdat ilmoitetaan opintojakson alussa.

Kansainvälisyys

-

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

-

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

3 op = 81 h
Kurssi sisältää kolme aihealuetta kukin noin 1 op laajuisena.
Itsenäistä työskentelyä Moodle-työtilan tehtävänantojen mukaisesti.

Sisällön jaksotus

Osa 1: Suun infektiiviset sairaudet
Osa 2: Suun terveyden vaikutus yleisterveyteen
Osa 3: Suun terveyden ylläpito

Lisätietoja opiskelijoille

Opiskelija vahvistaa paikkansa opintojaksolla olemalla läsnä opetuksen alkaessa tai muutoin opettajan kanssa etukäteen erikseen sovitulla tavalla. Jos opiskelija ei sairauden vuoksi pysty osallistumaan opetuksen alkuun, hän voi myös vahvistaa opiskelupaikkansa ilmoittamalla siitä opettajalle etukäteen.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty/hylätty:

Opiskelijat
-tunnistavat suun infektiiviset sairaudet
-ymmärtävät suun terveydentilan merkityksen yleisterveyden kannalta
-osaavat edistää suun terveyttä erilaisin omahoidon menetelmin
-ymmärtävät ravinnon merkityksen suun terveydelle

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Hyväksytty/Hylätty

Oppimistehtävien ja moodletentin (läpipääsyraja 60%) hyväksytty suoritus annetun aikataulun mukaisesti.
Aktiivinen osallistuminen verkkokeskusteluun.

Ilmoittautumisaika

02.05.2022 - 05.09.2022

Ajoitus

07.09.2022 - 07.11.2022

Opintopistemäärä

3 op

Virtuaaliosuus

3 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Kuntoutus ja tutkiminen

Toimipiste

Myllypurontie 1

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 25

Opettaja
  • Hannele Tiira
Vastuuopettaja

Hannele Tiira

Tavoitteet

Opiskelija
-osaa tunnistaa suun infektiivisiä sairauksia
-tulkitsee suun sairauksien ja yleisterveyden vastavuoroisen yhteyden
-hallitsee suun omahoidon eri menetelmät
-tuntee ravintotekijöiden vaikutuksen suun terveydelle

Sisältö

Suun infektiiviset sairaudet: karies, kiinnityskudossairaudet, limakalvomuutokset
Suun terveydentilan ja yleisterveyden välinen yhteys
Suun omahoidon menetelmät
Ravinto ja suun terveys

Aika ja paikka

Verkkokurssi Moodlessa ja Zoomissa syksy 2022

Oppimateriaalit

Moodlen materiaali
Therapia Odontologica käsiteltävien aiheiden osalta
Muu vastuuopettajan osoittama materiaali
Opettajan laatimat tehtävät ja MATERIAALIT ovat Tekijänoikeuslain (404/61) mukaisia teoksia, joihin opettajalla on tekijänoikeus. Tehtäviä JA MATERIAALEJA ei saa käyttää muuten kuin omissa opinnoissaan. Niiden julkinen levittäminen on sallittua vain opettajan luvalla

Opetusmenetelmät

Kurssi toteutuu verkkokurssina.
Kurssin oppimisympäristöinä Moodle ja Zoom.
Kurssilla on itsenäistä työskentelyä, verkkokeskustelua, kirjallisia tehtäviä ja Moodle-tentti.
Opiskelija saa ohjeet Moodlen työtilaan kirjautumiseen sähköpostitse ennen opintojakson alkua.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

N/A

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Moodletentti 7.10. Tentti on auki koko päivän (8-18). 1.uusinta 21.10. ja 2. uusinta 7.11.
Aloitusinfo 7.9.

Kansainvälisyys

N/A

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

N/A

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

3 op = 81 h
Kurssi sisältää kolme aihealuetta kukin noin 1 op laajuisena.
Itsenäistä työskentelyä Moodle-työtilan tehtävänantojen mukaisesti.

Sisällön jaksotus

Sisällön jaksotus:
Osa 1: Suun infektiiviset sairaudet
Osa 2: Suun terveyden vaikutus yleisterveyteen
Osa 3: Suun terveyden ylläpito

Part 1. Oral diseases
Part 2. Reciprocal connection between oral diseases and general health
Part 3. Oral health care

Lisätietoja opiskelijoille

Opiskelija vahvistaa paikkansa opintojaksototeutuksella olemalla läsnä opetuksen alkaessa tai muutoin opettajan kanssa etukäteen erikseen sovitulla tavalla. Jos opiskelija ei sairauden vuoksi pysty osallistumaan opetuksen alkuun, hän voi myös vahvistaa opiskelupaikkansa ilmoittamalla siitä opettajalle etukäteen.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty/hylätty:

Opiskelijat
-tunnistavat suun infektiiviset sairaudet
-ymmärtävät suun terveydentilan merkityksen yleisterveyden kannalta
-osaavat edistää suun terveyttä erilaisin omahoidon menetelmin
-ymmärtävät ravinnon merkityksen suun terveydelle

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Hyväksytty/Hylätty

Oppimistehtävien ja moodletentin (läpipääsyraja 60%) hyväksytty suoritus annetun aikataulun mukaisesti.
Aktiivinen osallistuminen verkkokeskusteluun.